Miljövänliga kondomer

Kondomer är något om köps och används nästan varje dag någonstans i världen. De är inte alltid så miljövänliga att tillverka och med tanke på hur många kondomer som används varje år bör man fundera över vad detta har för påverkan på miljön. Många kondomer är heller varken vegetariska eller veganska vilket kan skapa svårigheter för dessa grupper att skydda sig mot graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. När det gäller kondomer är de det enda preventivmedel som skyddar både mot graviditet och olika sjukdomar. Preventivmedel som p-piller skyddar bara mot graviditet och metoder som avbrutet samlag är mycket osäkra. Det finns också andra preventivmedel men de har också nackdelen att de inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar på samma sätt som kondomer. I denna artikel kommer vi diskutera ämnet miljövänliga kondomer, samt om de finns överhuvudtaget. Dessutom kommer vi att redogöra för hur man får tag i kondomer och om det finns möjlighet att få dem gratis någonstans.

Finns det miljövänliga kondomer?

Idag kan man många gånger få gratis kondomer i skolan. Det är mycket bra eftersom ungdomar många gånger kan tycka att det är pinsamt att köpa kondomer och därför struntar i att göra det. Många tycker också att kondomer är dyra och som ung har man inte hur mycket pengar som helst. En utdelning av gratis kondomer innebär att unga kan ha säkert sex utan att behöva oroa sig för oväntade graviditeter eller för att bli sjuka. Idag finns det dessutom möjlighet att få tag i miljövänliga kondomer tillverkade i speciellt gummi. Dessa innehåller inga onödiga ämnen eller tillsatser och kan antingen återvinnas eller brännas efter användning. Dessa typer av kondomer innehåller heller inte mjölkprotein. Det gör dem dessutom vänliga att använda för både vegetarianer och veganer som inte vill använda produkter från djurriket. De miljövänliga kondomerna innehåller istället tistelextrakt. Många som inte tål vanliga kondomer av någon anledning kan med fördel prova de miljövänliga varianterna eftersom de innehåller färre ämnen. De innehåller dessutom mycket sällan latex, ett material många kan vara allergiska mot.

Hur får man tag i kondomer?

Om man vill köpa kondomer men inte vet vad man ska välja för sort kan det vara bra att läsa på lite innan man köper dem. på http://kondomeronline.se/ finns information om det mesta man behöver veta och där kan man också läsa mer om de miljövänliga varianterna som idag inte är fullt så vanliga i handeln som de traditionella kondomerna. Det finns annars flera sätt att få tag i kondomer. Man kan få dem gratis i skolan och vissa ungdomsmottagningar delar ut kondomer gratis. Andra tar ut en mindre summa för dem. Man kan också köpa kondomer i affären eller på apotek. En vanlig matvaruaffär har dock ofta ett mindre sortiment att välja mellan. Ett annat bra sätt att få tag på kondomer är att köpa dem online, antingen på ett online apotek eller hos en webbshop som säljer sexleksaker och annat. Då behöver man inte känna att det är pinsamt eller att man ska råka känna den som sitter i kassan när man handlar.