Ekologisk skönhet

Att tänka miljömedvetet och jobba för långsiktig hållbarhet är någonting som blir allt mer vanligt, men som fortfarande behöver implementeras i vardagen. I takt med att efterfrågan ökar så ökar även utbudet av allt från livsmedel till möbler och hudvård.

Vad är ekologiskt?
Jordbruksverket förklarar vad ekologisk produktion är. Det handlar om att man ska tänka långsiktigt när man brukar energi, mark, vatten och andra naturresurser. Med det menas att man inte vill slita onödigt mycket på vår natur och man ska jobba för att vår omgivning ska finnas kvar under en mycket lång tid. Idag har vår tids konsumtionsvanor lett till slitage och påverkan på miljön och omgivningen. När man producerar ekologiska varor är det viktigt att alla delar i produktionskedjan har en ekologisk tanke och följer de direktiv som finns. Det kan exempelvis handla om att man inte ska använda gifter i hanteringen av skadegörare och ogräs, hur man ger grödor sin näring och hur djuren behandlas samt vilken mat de äter.

Usa globe resting in a forest - environment concept

Hitta din inre skönhet
Genom att välja ekologiska hudvårdsprodukter och smink kommer du göra både dig själv och miljön en tjänst. I kosmetika och hälso- samt skönhetsprodukter finns ofta stora mängder kemikalier som kan vara skadliga, och dessa undviker du genom ekologiska alternativ. I media kommer ibland artiklar som beskriver vad ekologiska produkter kan göra för dig och hur du kan göra små förändringar för att i slutändan få stora resultat. För att hitta din inre skönhet och hälsa behöver du se ditt liv ur ett helhetsperspektiv. Ta för vana att promenera varje dag, om än en liten promenad, gärna i skogen eller där du har natur runt dig. Kasta ut allt onödigt från badrummet, inred enligt feng shui, fyll på med ekologiska produkter och byt duschen till ett badkar du kan sjunka ner i. Man kan hitta billiga badkar så det behöver inte bli en dyr investering. När du sjunker ner i badkaret får du gärna dämpa belysningen och låta en avslappnande musik bidra till stämningen. Efter badet ger du din hud en omtänksam hudvårdsbehandling med ekologiska produkter.